Pemerhati

Friday, April 17, 2009

Demi Cita



masa yang semakin menghimpit
jiwa yang semakin menjerit
buku yang semakin menimbun
otak yang semakin diruntun

lembaran diselak lemah
tulisan dibaca payah
mahu diingat amat susah
halangan jerih dilangkah

namun kugagahi jua
demi sebuah cita
demi secebis gembira
demi kurnia redha

Kerana kutahu
perjuangan in bukan untukku
ummah ini perlukan aku
yang tak tersungkur lesu
pada tebalnya sebuah buku


Fatrah Imtihan,April 2009,1833

p/s:Syukran kpd madsha sudi jadi model. http://madsha88.blogspot.com

15 comments:

madsha_88 said...

smart gak model tu ye..he he he

btw..sajak yg mantap..
ada bakat jd org seni..hehe

Hafzi said...

mula2 aku bace sajak tu, pergh
sedap.

tp, aku plek, nape la si madsha promote sajak ni... last2 baru prasan..(sebab tenet lembab, gambo kuar lambat)

aih -_-"

Farid Nazmi said...

hmm,ni bukan sajak kot...juz tulisan..belum layak dipanggil sajak

Jackster® said...

phewiiittt madsha tuuu phewiiit haha

Anonymous said...

Salam imtihan, farid. Menarik sajak ini. Gud luck. Cute lah gambar atas tu. Smart pic.

p/s nak promote photographer ke, farid.

Farid Nazmi said...

Salam imtihan akhi..hanya tulisan..dah ade kamera ganas2 mestila promote..hehe

ruhul_ameen said...

selamat menempuh peperiksaan
kami di msia pun tgh berjuang ni..
doakan dapat menjawab dengan baik!

NIVYANFAZZA said...

salam, sihat?hehe...farid dah pandai bersajak ke?hehe..
good luck farid!!!

As said...

indahnya sajak pada rangkap akhir

hehe

study untuk Allah, untuk ummah, untuk mak abah dan paling penting untuk diri sendiri~

usaha setakat mampu, kerna Dia Maha TAhu..

banyak bertimbn macma mana pun..inshaAllah DIa akan bawak kita lalui semua

moga berakhir dengan najaah

ameen

Farid Nazmi said...

to bohe- belum pandai lg..baru cuba2.

To Hasanah-baca dan baca dan baca..tiada istilah terlambat dalam study :) thanks as

nasya said...

xtaw nk komen ape...
tp bez sjk tu,kdg2 meluahkn prasaan dgn sjk bole melegakn..
pasni boley amik sstera plak~

As said...

betul
walaupun tinggal seminit je lagi
walaupun stady mcm kura2
Allah tahu usaha kita :)

joegrimjow said...

do the best
god do the rest

:::LaKsMaNa PaLmYrA NetWork::: said...

hebat dan mantap sajak bro ni..buat sendiri ke?

Farid Nazmi said...

To As: Absolutely

To Joe:Thanks my friend

To laksamana:yeap buat sendiri, tp xdela bagus sgt pon.ni klo master2 seni bace sure gelak2 akan kehampesannye.huhu