Pemerhati

Thursday, November 27, 2008

Ketenangan...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Carilah ketenangan itu,

Lewat kalimah Tuhanmu,
makna di sebalik makna,
Moga bertambah iman di dada...

Carilah ketenangan itu,
Dalam senyum sahabatmu,
Wajah riang pengubat duka,
Moga tautan tambah tega...

Carilah ketenangan itu,
Pada wajah suci orang tuamu,
Lelah cinta kasih mereka,
Buat bekalanmu menempuh hari muka..

Carilah ketenangan itu,
Antara garis lekuk tapak tanganmu,
Ketika kau tadah ke angkasa,
Mengadu duka pada Yang Esa...

Carilah ketenangan itu,
Ketika waktu khalwatmu,
Tika kau duduk merenung dosa-dosa,
Tatkala insan tidur lena...

Carilah ketenangan itu,
Usai alunan takbir,
Usai kau tersungkur bersujud,
usai kau mengucap salam

Dan moga kutemui ketenangan itu,
Usai kalimah syahadah,
Saat tibanya Tuhan memanggilku....

Kaherah
0345

12 comments:

Anonymous said...

salam..
maaf singgah diteratak anda..
sy dpt address dr friiendster anda..
new blogger yer..
welcome to bloggie world =)

http://www.fahmienisa.blogspot.com

iWaniSa said...

good job!!!

Cahaya Sufi said...

Salam

pergh..memblog juga sahabat kita nie,apa cerita blog lama tu?dah terkubur ker?hehe..apa daaa..balik mesia nanti calling2 lar..aduyai bukan xder number aku pun..terkilan bro terkilan..mati2 aku ingat hng dekat mesir,siap aku gtaw ume semua tu,diorang wat gath,aku cakap hng kat mesir,padahal ada jer kat mesia

Izat Tarmizi said...

Salam,cahaya sufi tu bukan blog aku,ades,tu blog my fren,dia soh edit2..bole plak lupa nak log out..hampeh..btw tu aku yg komen

As said...

teruskan keseriusan ye..

moga ramai dpt manfaat

antara DUA said...

selamat mem'blog'ging!!!

http://bintudaut.blogspot.com/

Farid Nazmi said...

Salam.tq2 atas komen.InsyaAllah kita wat sume ni untuk redhaNYA.Juz like i said.juz doin my job.hehe.Kpd izat tarmizi.woo very sorry.masa balik mesia hari tu got some issues to attend to.N dah x balik 3thun so nk spend masa dgn family je.InsyaAllah kita jumpa 2011 nie.ukhwah fillah..

syuhadah dzarawi said...

saLam Farid~

Ezainy said...

Salam, sama-samalah kita mncari ketenangan kerana sesungguhnya orang yg sentiasa tenang dalam setiap kata-kata & apa jua tindakan, hasil kerjanya pasti berbeza & yg pastinya kematangannya lebh trserlah

Kalam Puncak said...

salam alayk.. menarik =)

n4dh!3r4 said...

assalamualaikum..
pertama kali singgah ke blog akhi..
ketenangan..
sm0ga kita semua beroleh ketenangan spt yg diharapkan..aminn~
salam ukhuwah fillah..

http://cahayapenyeri.blogspot.com/

Effy Saiful said...

hey,i know that pict~ hehehe